Theater evenementen en festivals in Amsterdam

Boom Chicago Show in Amsterdam
De Boom Chicago Show in Amsterdam is een vorm van cultuur die je gewoon moet meemaken. Improvisatie, actieve deelname van het publiek, live muziek en een all-in avondvullend programma. Geniet en lach tijdens de vele activiteiten die de avond biedt. Boom Chicago is na 13 jaar Leidseplein verhuisd naar de Jordaan. Hier komen mensen van verschillende culturen genieten van alles wat het stadsleven te bieden heeft.

Rozentheater Amsterdam
Het toneel: Rozentheater Amsterdam. Er is ruimte voor 250 mensen dus je moet er snel bij zijn. Alles is gericht op improvisatie, dus er wordt actieve deelname van het publiek verwacht. De show krijgt ondersteuning van muziek, lichtshows en social media. Wil je ook proeven van andere culturen? De show is in het Engels, dus met internationale gasten en een internationaal publiek. Sinds 1993 staat de Boom Chicago Show bekend om scherpe sketches over verschillende onderwerpen, van politiek tot cultuur wordt niks overgeslagen. Kies je favoriete show, geef je actieve bijdrage middels suggesties en kijk hoe op het podium jouw suggestie en hilarische draai krijgt.

Dit zijn de hoogtepunten: Een avond in het Rozentheater met de Boom Chicago Comedy show. Geniet van hilarische improvisatieshows en gebruik van muziek en social media. Ga voor een lach naar de verschillende comedy shows die ingaan op hedendaagse thema’s en populaire topics. Laat je verbluffen door de nieuwe lobby van het Rozentheater en tot slot; geniet de hele avond van de heerlijkste internationale drankjes bij de bar.

Wat kun je allemaal verwachten?
Een avond die helaas veel te snel voorbij gaat! Geniet van snelle sketches, vlotte comedy shows en eigen invloed op het uiteindelijke resultaat. De grote improvisatieshows zijn een ware lust voor het oog, waarbij een snelle pen, scherpe blik en effectieve muziek de doorslag geven. Razendsnel worden suggesties vanuit het publiek omgezet in hilarische shows en grappenmakerij. Wil je daarin bijdragen? Neem dan je beste humeur mee en geniet van een volle avond plezier. Dit geeft uitgaan een andere dimensie.

Het leuke is, je hoeft niet in de rij te staan voor de zaterdagavond, maar ook doordeweeks is het Rozentheater geopend en zijn spectaculaire acts te bezichtigen. Een volledig muzikaal decor en technische groep mensen voorziet je bijna iedere avond van de week van dezelfde top entertainment, maar dan wel elke avond net even iets anders. In het Rozentheater is meer ruimte en kun je ook heerlijk relax genieten van een drankje of hapje eten.

Wil je met een voucher naar de Boom Chicago Show, dan geniet je van leuke voordelen. Je hebt de keuze uit alle verschillende voorstellingen bij Boom Chicago, lacht een hele avond lang om leuke en geïmproviseerde grappen en bent op een leuke manier op de hoogte van de actualiteit. En dat maar voor 53,00 euro, voor twee personen. Tot slot kun je nog meedoen aan de IMPROV workshop van Boom Chicago. Hierin leer je omgaan met improvisatie en dat doe je in samenwerking met de echte experts. Ook leer je hierbij op humoristische wijze je presentatiekwaliteiten te verbeteren. Boost je vertrouwen en tover een lach op het gezicht van andere mensen met de IMPROV workshop van Boom Chicago in Amsterdam.

Dreams Dramas Diamonds in Amsterdam
Ook benieuwd naar alles wat Amsterdam te bieden heeft als het om theaters gaat? Loop dan mee met de Dreams Dramas Diamonds loop. Je wordt door twee personen door de stad geleid, die je onder het wandelen vertellen over de verschillende gebouwen en theaters die Amsterdam rijk is. De twee personen die je begeleiden vertellen je via een koptelefoon bijzondere informatie over alle plekjes die je zelfs als Amsterdammer nog niet kende.

Deze bijzondere wandeling door de stad is een initiatief van de Copycats. Tussen 12 april 2015 en 12 augustus 2016 spraken zij via e-mail 1,5 jaar lang over al hun dromen in verschillende delen van de wereld. Tijdens de nachtelijke uurtjes, als de stad prachtig werd verlicht, vertelden ze elkaar hoe hun nieuwe activiteiten eruit zien, gebaseerd op hun dromen. De behoefte aan sterke karakters met een eigen mening stijgt, wanneer de gesprekken in de digitale ruimte nieuwe wendingen nemen.

De wereld om je heen is aan het veranderen, misschien zelfs wel aan het verdwijnen, als een soort slowpocalypse. Toch dromen ze nog altijd hardop over de dingen die misschien gaan komen. ‘Dreaming together’ gaat over het samen beleven en geloven in een toekomstplan en doel wat je moet hebben voor jezelf en de wereld. Stel je daarom open voor een verrassende reis door je eigen stad en zie kansen die je nog niet had gezien.

De reis door Amsterdam wordt een eigen droom, waarin herinneringen oproepen centraal staat. Zo kan je zelf beleven hoe het onmogelijk is om nuance en context aan te brengen in je herinneringen. Iets uit het verleden is niet altijd helemaal goed, of juist helemaal slecht. Het gevolg daarvan is dat de perceptie over historische gebeurtenissen in de wereld in je persoonlijke sfeer veranderen. Laat je erdoor verrassen en stel je er eens voor open!

Terwijl jij een nachtelijke tocht maakt door een deel van Amsterdam, zal je onderdeel worden van de wandeling die iemand anders heeft gemaakt. Zie wat anderen zien en sta open voor die andere invloeden en denkwijze. Zo leer je de ander pas echt goed kennen. Gedurende de wandeling- zo hopen we- zal Amsterdam wegvallen in haar dromen. De start van de wandeling is vanaf theater Frascati in Amsterdam en voor iedereen is een mp3 speler beschikbaar. Laat je meesleuren in de dromen van Amsterdam en haar bevolking.

De Dreams Dramas Diamonds wandeling in Amsterdam is onderdeel van de Performing Arts. Hierbij worden mensen meegenomen in culturele en theatrale handelingen en kunnen ze zelf bijdragen aan de cultuur. Om mee te doen aan de wandeling betaal je eenmalig tussen de 7,50 euro en 11 euro. De verschillende elementen bij het evenement kunnen verschillen van de vorige keer, dus hou altijd de agenda en informatie van de organisatie in Amsterdam in de gaten. Ook voor nieuwe data en eventuele prijswijzigingen.